Alle talen bij vertaalbureau AABEE

Overzicht van alle talen


"Wij verzorgen vertalingen in alle talen"

Met meer dan 35 jaar ervaring hebben we al zoveel vertalingen verzorgd dat de volledige lijst met alle talencombinaties teveel is om op te noemen.
Op deze pagina staat een overzicht van talen waar onze vertalers dagelijks vertalingen in verzorgen. De beste vertalers staan klaar om niet alleen de Europese talen maar ook o.a. Turkse-, Russische- of Aziatische talen voor u te vertalen. Dit kan vanuit het Nederlands naar die taal, vice versa of een andere combinatie.

Als de gewenste taal er niet tussen staat kunt u het beste direct contact met ons opnemen zodat we u verder kunnen helpen.

"Vertalers voor alle Europese talen"

Vertaalbureau voor de hele Europese Unie

In de Europese Unie wordt in 24 officiële EU-talen gesproken en geschreven. Binnen Europa zijn dit ook de werktalen. Wij vertalen dagelijks allerlei documenten in deze talen. Niet alleen officiële documenten voor bedrijven en overheden maar ook teksten voor particulieren. Vertalingen van regionale talen, waaronder bijvoorbeeld het Baskisch of Catalaans, worden ook door onze vertalers geleverd.

 • Pools
 • Tsjechisch
 • Zweeds
 • Roemeens
 • Bulgaars
 • Deens
 • Ests
 • Hongaars
 • Lets
 • Kroatisch
 • Fins
 • Sloveens
 • Litouws
 • Iers
 • Slowaaks
 • Maltees

"Wij vertalen binnen alle vakgebieden:
Juridisch, financieel, technisch, maritiem, bouwkundig, commercieel, medisch, verzekeringstechnisch en websites."

"Vertalen van Turkse talen"

In totaal spreken ongeveer 220 miljoen mensen een Turkse taal als moedertaal, waarvan ongeveer 40% Turks. Een groot deel van de bevolking van Centraal- en West-Azië en de Balkan spreken een taal die onder de Turkse talen valt.

Azerbeidzjaans (of Azeri) is de officiële taal van Azerbeidzjan, en wordt ook gesproken door een groot aantal mensen in het aangrenzende Iraans Azerbeidzjan, en kleinere minderheden in Georgië en het verre oosten van Turkije. De taal wordt door naar schatting 23 tot 30 miljoen mensen gesproken.

"Vertalingen Russische talen"

Circa 154 miljoen mensen spreken Russisch. De Russische taal wordt o.a. gesproken in Rusland, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland.
Naast Russisch vertalen wij ook van en naar Wit-Russisch en Oekraïens binnen veel vakgebieden. Wit-Russisch is de officiële taal van Wit-Rusland en van twaalf Poolse gemeentes.

"Vertalingen van Aziatische talen"

In Noord en Zuid-West China wordt het Chinees Mandarijn door maar liefst 1248 miljoen mensen gesproken. Naast het Chinees Mandarijn vertalen wij ook van en naar het Chinees Kantonees. Onbeëdigde en beëdigde vertalingen behoren bij ons tot de mogelijkheden. Vertalers met jarenlange ervaring, hoog opgeleid en kennis van de cultuur leveren kwalitatief uitmuntende vertalingen en/of tolkendiensten. Japans, gesproken in Japan en Palau, vaak door mensen die slechts één taal beheersen. Met een Japanse vertaling van uw teksten door vertalers van AABEE kunt u rekenen op grote waardering van uw Japanse contacten. Heeft u bijvoorbeeld een zakelijke afspraak met een Japans sprekende? Wij kunnen u voorzien van een uitstekende tolk Japans.

"Vertalingen Arabisch"

Arabisch wordt o.a. gesproken door circa 295 miljoen mensen uit Egypte, Irak, Marokko, Somalië, Tunesië, Sudan, etc.
Ook in Europa wordt door veel inwoners Arabisch gesproken. Vertalingen van en naar het Arabisch worden dan ook steeds vaker door ons verzorgd. Arabisch - Irakees, - Berber, - Koerdisch, - Palestijns Jordaans, - Syrisch Libanees of standaard. Deze verschillen zorgen er voor dat mensen elkaar onderling in het Arabisch niet kunnen verstaan. Goede, correcte vertalingen of tolkendiensten zijn dus zeer belangrijk. Onze (on)beëdigde vertalers zijn in staat uw boodschap voor de juiste doelgroep uitmuntend weer te geven.

"Afrikaanse talen"

Zuid-Afrika is de toegangspoort tot Afrika. Het land is een belangrijk transportknooppunt, met drukke lijnvaartroutes die de Zuid-Afrikaanse kust aandoen. Een sterk punt van de Zuid-Afrikaans markt is dat er veel potentie zit in de sectoren agro, water, transport & logistiek, life sciences & health en retail.

Op het Afrikaanse continent worden veel bijzondere talen gesproken. Enkele voorbeelden; Tigrinya, Swahili, Arabisch (Noord Afrika) of Afrikaans. Zuid-Afrikaans bestaat niet als officiële taal. Wij vertalen ook de talen die niet dagelijks voorkomen maar waar Vertaalbureau AABEE ook beëdigde en onbeëdigde vertalers voor heeft.

"Staat de door u gewenste taal en/of taalcombinatie niet vermeld?
Neem dan direct contact met ons op voor een oplossing."